Nieuwe dromen…
Terugkijkend op de afgelopen zeven maanden, realiseer ik me hoe mijn leven 360 graden is veranderd en bovendien verrijkt. Ik ben nog dichter bij mezelf komen te staan en dat heeft nieuwe keuzes teweeg gebracht én een unieke ervaring.

Als jong meisje groeide ik op in het prachtige dorpje Wognum. Ook al was ik van mening dat de stad hét was en ik dus al vrij snel uit Wognum vertrok naar Amsterdam, gevolgd door Italië, New York, Amsterdam, Italië, Hoorn en ik uiteindelijk toch weer terug in Salerno belandde.. was opgroeien in Wognum zo slecht nog niet. In tegendeel zelfs, na school speelden we buiten totdat we geroepen werden omdat het eten klaar was.

Ik was vaak op mijn vaders’ werk te vinden, die een prachtige villa met tuin en een enorm bos erom heen onderhield. Ik was niet weg te slaan bij de dierenafdeling en viel na een dag spelen, met een rode blos op m’n wangen vrijwel direct na het warm eten moe en voldaan in slaap. Een onbezorgde jeugd was het zeker. Een jeugd die ik voor geen goud had willen missen. Een jeugd die zo anders is dan hetgeen ik vandaag de dag veelal om me heen zie. Ik zeg niet dat het een beter is dan het ander, of andersom. Maar anders is het zeker


We hebben urenlang gekletst over hoe onze ideale wereld eruit zou moeten zien...

Begin twintig genoot ik volop van het leven in New York. Naast keihard werken, was er zo nu en dan ook tijd om te genieten en de energie van de stad volledig in me op te nemen. Ik ging letterlijk en figuurlijk dansend door het leven, echter wist ik al vrij snel dat familie voor mij te belangrijk was en ik op de lange termijn de afstand tussen Nederland en Amerika niet ging en vooral niet wilde volhouden. Ik koos ervoor om terug te gaan naar Europa. Amsterdam en Salerno stonden in de periode na New York centraal in mijn leven en ook daar heb ik enorm genoten. 

De afgelopen jaren heb ik mij ontzettend thuis gevoeld in Salerno en heb ik veel voldoening gehaald uit het opbouwen van het prachtige Casa Santangelo, dat ondertussen gerund wordt door de Nederlandse eigenaar Alexis die de Bed & Breakfast werkelijk waar naar een nieuw level heeft gebracht. 

Ik geloof dat ons leven te dynamisch is om je vast te blijven houden aan bepaalde situaties, simpelweg om ‘het nu eenmaal zo is’. Het is gemakkelijk(er) om te settelen voor iets dat bekend en vertrouwd is, dan om jezelf weer opnieuw uit te vinden en nieuwe dromen in een nieuwe levensfase te omarmen en te onderzoeken. 

Toen ik Vincenzo ontmoette hebben we urenlang gekletst over wat we belangrijk vinden in het leven en over hoe onze ideale wereld eruit zou moeten zien. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we op heel veel punten dezelfde ideeën hadden. We wilden terug naar een situatie waarin we beiden zijn opgegroeid: dichter bij de natuur, dicht bij onszelf en vooral dicht bij elkaar. We wilden ons eigen paradijs creëren, waarin we duurzaam leven combineren met volop genieten met elkaar én onze toekomstige familie.  

Het afgelopen jaar hebben we veel tijd besteed aan het zoeken van onze droomlocatie en na een aantal grote tegenslagen…. zijn we erin geslaagd! Deze maand ontvangen we de sleutels en kan de verbouwing van start gaan. 

Mocht je je afvragen waarom de afgelopen zeven maanden zo bijzonder zijn geweest voor ons…  we zullen ons nieuwe paradijs niet alleen betrekken… een kleine Debbie of kleine Vincenzo zal ons halverwege April 2023 komen vergezellen in ons nieuwe avontuur…

We zullen ons best doen om jullie zoveel mogelijk mee te nemen in beide avonturen via mijn eigen social media en website. 

Liefs, 
Debbie