Napels lacht ons uit.

Afgelopen 31 oktober 2021 ontvingen ik via Casa Santangelo een reservering van een Nederlands stel. Hun reis door Italië zou beginnen met aankomst in Napoli, daar zou een huurauto op hen staan te wachten en de eerste nacht zouden ze bij ons verblijven.

Gistermiddag stuurde ik hen een berichtje met alle informatie rondom hun aankomst en het prachtige eBook van Salerno Travel om alvast in Zuid Italiaanse sferen te komen.

Toen ik vanochtend rond 07:00 uur wakker werd zag ik dat ze een Whatsapp berichtje gestuurd hadden. De reis waar ze zo lang naar hadden uitgekeken, bleek nadat zij zelf èn de koffers al ingecheckt waren om 03:43 uur gecanceld te zijn, terwijl vertrek om 06:15 uur gepland stond.

Direct heb ik suite Rebecca open gezet en een kwartiertje later kwam er al een nieuwe boeking binnen van een ander Nederlands stel die (gelukkig) al in Italië was.

Uiteraard hebben de gasten kosteloos kunnen annuleren gezien de kamer snel geboekt was. Maar beste Schiphol… een wankelend personeelsbeleid door eerder heel wat mensen te ontslaan, ondanks weliswaar de ruime overheidssteun en fors uitgedeelde bonussen, raakt niet alleen de reizigers van vandaag en morgen. Internationaal raakt dit de lokale taxi chauffeurs die tijd hebben gereserveerd, de auto verhuurbedrijven, de b&b’s en hotels, de tour guides en dat is nog maar een voorbeeld.

Beste Schiphol, jullie zijn ons visitekaartje en hebben een voorbeeldfunctie te vervullen. Wij Nederlands staan bekend om onze professionaliteit, efficiëntie en innovatie.

Zelfs hier in Napels begint men ons uit te lachen. En de hele wereld, waarin heel veel ondernemers geld beginnen te verliezen, neemt ons dit kwalijk.

Beste Schiphol, er zijn twee oplossingen: houd je standaarden hoog of verander de vlag bij de ingang.