Je dromen manifesteren

Terwijl de zon via de openstaande balkondeuren van Casa Santangelo naar binnen schijnt, is Felicia druk bezig met het voorbereiden van de verjaardagslunch voor haar vriend terwijl ik luister en geniet van de Napolitaanse muziek die klinkt vanuit het balkon van mijn buurman.Terwijl ik  geniet van mijn koffie en deze scene aan het observeren ben, gaan mijn gedachten terug naar die ene speciale avond in februari 2019 in Amsterdam. De yoga, wine & dinner avond na werk.

Precies een maand voorafgaand aan deze avond, was ik niet happy met waar ik op dat moment was qua carrière. Ik voelde me niet op mijn plek. Het was een jaar nadat de relatie met mijn ex uit was en ik was in de tussentijd terug verhuisd naar Nederland. Terug naar het kantoorleven na ruim twee jaar op afstand gewerkt te hebben. Ik tekende voor een nieuw appartement, kocht alles nieuw en spendeerde dagelijks zo’n drie uur heen en weer van deur tot deur. Je zou kunnen zeggen ‘the perfect life’, maar ik was niet happy en compleet.

Tijdens de kerstvakantie realiseerde ik me dat ik ruimte & vrijheid nodig heb om gelukkig te zijn ik. Een leven waarin ik de regisseur van mijn leven ben en waarin ik verantwoordelijk ben voor het script. Ergens diep van binnen wist ik dat al, maar vandaag de dag zijn we behoorlijk goed in het manipuleren van onze intuïtie en gevoelens.  Ik wilde niet meer vijf dagen per week op kantoor zijn, met dezelfde mensen, dezelfde rit heen- en terug. Ik voelde dat ik vast zat en ik had letterlijk en figuurlijk meer vrijheid nodig.

De ochtend na de vakantie was het tijd om het mijn werkgever te vertellen. Enigszins nerveus greep ik direct na de wekelijkse ochtend meeting mijn kans en vertelde ik wat er aan de hand was en hoe ik me daarbij voelde. Hij wilde niet geloven dat ik ontslag nam. Uiteindelijk besloten we om dit onverwachte vertrek voor de drie daaropvolgende maanden stil te houden, zodat we de rust binnen het bedrijf konden bewaren en op zoek konden gaan naar vervanging. Ik voelde me opgelucht en de gedachten dat ik werkte naar een einddatum zorgde ervoor dat ik me een stuk beter voelde. Die einddatum was een startdatum voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Een paar weken na dit gesprek nodigde Nicole mij uit voor een yoga les. Ik arriveerde vrij laat gezien ik, zoals gewoonlijk, langer op kantoor was dan gepland. Onderweg naar de yoga studio hield mijn telefoon ermee op, had ik enorme trek en na wat zoeken en vragen… arriveerde ik bezweet en iets aan de late kant. De perfecte voorbereiding voor een yoga les (dus niet).

De stress maakte al snel plaats voor ontspanning. De locatie was prachtig en de sfeer was werkelijk magisch. Deze locatie was ooit een openbare school en was omgetoverd tot een sportcentrum. Het licht van buiten kwam via glas in lood de ruimte binnen en dat in combinatie met kaarsen en etherische oliën was simpelweg de perfecte setting.

Na de yogales was het tijd voor wine, dine & talks bij Nicole thuis. En alsof het uit de lucht kwam vallen, was daar opeens het antwoord op ik wilde gaan doen.

Ik wil terug naar Zuid Italië om een Bed & Breakfast te openen, vertelde ik Nicole.

Het was iets wat al heel lang op mijn ‘bucket list’ stond, maar waar het nooit het juiste moment voor leek te zijn.

Iets dat voor zolang onmogelijk leek te zijn voor honderd redenen, werd die avond heel duidelijk en tastbaar. Ik voelde me blij, opgewonden en nieuwsgierig tegelijkertijd en wist één ding zeker: ik was weer op een missie. Een missie om het waar te maken, en dat zorgde voor heel wat adrenaline.

Je kunt je voorstellen hoe ik de volgende dag het kantoor binnen liep. Met een grote glimlach vertelde ik mijn werkgever: “ik denk dat we even moeten praten“.