Het belang van de juiste foto

Voor wie in de afgelopen periode RTL Boulevard, Shownieuws, de Telegraaf, Jan of welk ander (online) platform, tv show of magazine heeft gezien of gelezen, komt deze foto waarschijnlijk bekend voor. De ‘geweldige‘ foto – nee, niet de foto hierboven maar de “geweldige” foto hier beneden (sarcastisch) – die op de eerste plaats nooit geschoten had mogen worden en op de tweede plaats nooit gepubliceerd had mogen worden. Afgelopen week zag ik de foto weer voorbij komen in mijn interview met RTL Boulevard en dat zorgde voor een flashback naar de opnames.

Toen de productie van B&B Vol Liefde mij tegen het einde van de opnames een dagje spa aanboden, nam ik dat maar al te graag aan. De opnamedagen waren behoorlijk lang. Van de tien minuten die dagelijks op televisie te zien waren, gingen opnamedagen van zo’n twaalf uur vooraf. Een beetje ontspanning kon ik dus wel gebruiken. Maar niets was minder waar…

Aangekomen op de locatie werden we begroet door de medewerkers van de spa, die geen idee hadden waar ze ja op hadden gezegd. Omdat we een strak schema hadden, gingen wij ons snel omkleden, terwijl de filmploeg begon met het opzetten van de set. Eenmaal op de set was het nogal ongemakkelijk om ons te ontdoen van de badjassen in het bijzijn van de hele crew en we vroegen hen dan ook vriendelijk om zich even om te draaien. Maak je geen zorgen, het was zeker geen ‘me-too’ situatie, maar wel een beetje onwennig.Van een ontspannen massage kunnen we zeker niet spreken… Waar de masseur van Nathalie half in slaap viel omdat hij lange tijd dezelfde voet moest masseren en mijn masseuse zo’n beetje alleen mijn gezicht en nek heeft gemasseerd omwille van het programma, viel ik door alle vermoeidheid ook half in slaap en had Nathalie de zware taak om het gesprek op gang te houden. Het is me nu duidelijk waarom het dagje spa aangeboden werd. Het doel van het dagje spa was het schieten van deze foto, die tot op vandaag nog steeds gebruikt wordt.

Nadat de behandeling klaar was wilden we graag even opfrissen en douchen, maar daar was “helaas” geen tijd meer voor. De opnames waren uitgelopen en de chauffeur stond al op ons te wachten. We moesten dus snel omkleden om terug te gaan naar Casa Santangelo. Op het avondprogramma stonden voor mij geen verdere opnames gepland, dus dat mijn make-uploze gezicht nog vol met massageolie zat nam ik voor lief.

Tot ik erachter kwam dat er precies na de spa behandeling officiële foto’s geschoten moesten worden. Ik gaf direct aan dat ik dat niet op prijs stelde en me daar niet goed bij voelde. Ik vertelde dat ik dat graag van te voren had willen weten zodat ik er rekening mee kon houden, maar we moesten de planning volgen en dus werd er geen gehoor aan gegeven. Dit was uiteindelijk het doel van het dagje spa. Met een gezicht dat vijftien minuten voorafgaand nog fijn gemasseerd was en dus nog behoorlijk vet was en knijpende ogen gezien ik recht in de zon keek: is dit het resultaat.

De bloemen staan er inderdaad prachtig bij, dat mag wel even gezegd worden.

Na het zien van de foto gaf ik nogmaals aan dat ik het écht niet op prijs stelde als deze foto gebruikt zou worden. Niet wetende dat het zo moest zijn.

En het verhaal achter mijn de foto met mijn mr. Santangelo… lees je binnenkort hier. Gelukkig maakt het hem niets uit, met of zonder oliegezicht. En dat is echte liefde.

Zoals beloofd op Instagram, hier alvast nog meer behind the scenes: